Seat Mii som elbil – med räckvidd på 260 km

Seats minsting Mii uppdateras och kommer som elbil. Bilen kommer dela plattform med sina syskon Skoda Citigoe iV (som presenterades som elbil i förra veckan) och Volkswagen Up! som varit eldriven sedan 2013.

Seat Mii får ett batteripaket på 36,8 kWh och ger en räckvidd på 260 km – 6 km kortare än Skoda Citigoe iV. Ännu finns inga svenska priser, men enligt Seat ska Sverige vara en prioriterad marknad för Mii och ha ett överkomligt pris.

Den lilla elbilen framtagen för främst stadstrafik kommer klara 0-50km/h på 3,9 sekunder – perfekt för att navigera sig runt i rusningstrafiken. Bilen kommer utrustad med förarassistanssystem som Lane Assist, skyltigenkänning och parkeringssensorer.

Försäljningen startar i september i år, med första leveranser i början av 2020. Men bara runt hörnet står Seats nästa elbil och lurar – baserad på koncernens gemensamma plattform MEB och konceptet Seat el-Born.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.