Seat lanserar eldriven motorcykel för stadstrafik – kommer till Sverige 2021

Spanska biltillverkaren Seat ger sig in i motorcykelbranschen och lanserar nu sin första helt eldrivna motorcykel. Seat MÓ eScooter 125 får en motor på 7 kW och är utrustad med ett batteri på 5,6 kWh.

Motorcykeln är speciellt framtagen för stadstrafik, och har en topphastighet på 95 km/h. 0-50 km/h gör den på 3,9 sekunder. Räckvidden är upp till 137 km på en laddning. Det avtagbara batteriet ska gå att ladda i ett vanligt vägguttag eller på en publik laddningsstation.

Seats hemmastad Barcelona är staden med mest motorcyklar per capita i Europa, och också där premiären sker. Redan i november. Till Sverige kommer elmotorcykeln under 2021.

– Världen förändras och mobilitetslösningar måste därför förändras i samma takt, särskilt i urbana miljöer. Seat MÓ eScooter 125 är ett bevis på varumärkets beslutsamhet att möta kundernas krav. Det är ett djärvt, men nödvändigt, steg framåt, säger Lucas Casasnovas, chef på Seat MÓ.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.