Se videon om Audis virtuella backspeglar på den kommande elbilen E-tron

Som ett tillval kommer valet virtuella backspeglar att finnas till Audis kommande elbil Audi E-tron. Genom att ersätta de klassiska sidobackspeglarna med kameror minskar man luftmotståndet och därmed får man längre räckvidd enligt Audis ingenjörer.

I samband med avtäckningen av interiören på Audi E-tron i veckan fick vi också en första titt på de skärmar som ersätter speglarna. Det är två stycken 7-tums OLED-touchskärmar, en på insidan av vardera dörr. Föraren har sedan möjlighet att ”rikta” de två kameror för att ställa in önskad vy, likt klassiska speglar.

Men kameror ger också möjlighet till en mer interaktiv och anpassningsbar vy än klassiska spegla menar Audi. Det kommer öka säkerheten. De flesta inställningarna görs direkt på förarens sidoskärm.

Nedan finns en kort video från Audi Spanien som demonstrerar speglarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.