Se videon: Ford maxar elbilen Mustang Mach-E med sju elmotorer

I slutet på förra året presenterade Ford elbilen Mustang Mach-E. Elbilen kommer i flera olika utföranden med varierande prestanda från 255 till 459 hästkrafter.

Nu pressat Ford elbilen ytterligare. I en prototyp lämplig som tävlingsbil utrustar Ford den nya elbilen med sju elmotorer. Tillsammans producerar de otroliga 1 400 hästkrafter. Vid 260 km/h producerar elbilen en nedåtgående markeffekt på över ett ton.

Av de sju motorerna är tre placerade vid den främre drivaxeln, och fyra stycken vid den bakre. Uppsättningen gör bilen oerhört flexibel, skriver Ford. Den lämpar sig för allt från drifting till banracing. Avslutningsvis skriver Ford att Mustang Mach-E 1400 ska debutera i den amerikanska racingsporten Nascar snart.

Likheterna interiört påminner om den kommersiella versionen av Mach-E.

– Nu är den perfekta tiden att nyttja den elektriska tekniken, lära av den och tillämpa den på vårt sortiment. Mustang Mach-E kommer att bli kul att köra, precis som alla andra Mustang innan den, men Mustang Mach-E 1400 är helt galen, säger Ron Heiser, chefsprogramingenjör för Mustang Mach-E.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.