Se premiären idag: Volkswagen ska visa en ny (billig?) elbil

Volkswagen ska visa upp något helt nytt idag under onsdagskvällen. Under parollen ”Volkswagen for the people” kommer vi att få se Volkswagens nya designspråk och en helt ny modell i ID-serien.

– Vi kommer att presentera en bil som inte bara ger en specifik förhandstitt på en ny elektrisk modell från märket Volkswagen utan också introducerar det nya designspråket för våra framtida modeller, berättar Thomas Schäfer, VD för Volkswagen.

Sändningen startar klockan 18.20 ikväll (onsdag den 15 mars). Du kommer att kunna följa den direkt i videospelaren nedanför:

https://www.youtube.com/watch?v=4SPDN-JsnJI

Gissar på Volkswagen ID.2

Sannolikheten att det handlar om Volkswagen ID.2 känns stor. Volkswagen har nämligen i en rad teasers inför evenemang visat en nedräkning som börjar på fem och slutar på två. Eller så kommer nedräkningen fortsätta till ID.1?

De korta filmsnuttarna som Volkswagen visat upp har också innehållit arkivbilder på Volkswagens mest ikoniska och folkliga modell, Bubblan. Kommer vi äntligen att få se en billig folk-elbil?

Mycket teasermaterial från Volkswagen.

Under evenemanget kommer bland annat Imelda Labbé, styrelseledamot för försäljning och marknadsföring, samt Kai Grünitz, styrelseledamot för teknisk utveckling och Andreas Mindt, chef för design att medverka.

Tidigare i år hade jag möjligheten att ställa ett par frågor om Volkswagen ID.2 till just Imelda Labbé. Hon talade då om en Volkswagen för ”många människor, för en bred publik”:

– Det kommer att bli en rymlig A0-bil (Volkswagens Polo-segment) med äkta Volkswagen-design, berättade Imelda Labbé.

Hela den intervjun kan du läsa här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.