Se Porsches satsning på elbil provköras i snön

I dagarna skrev vi om Porsches första elbil och sportbilstillverkarens avgörande satsning på att ta klivet till ren eldrift. Porsches första elbil kommer bland annat att ha revolutionerande snabb snabbladdning, där bilen ska kunna laddas till 80% på 15 minuter. 

Den första elbilens koncept har fått namnet Mission E och flera illustrationer har tidigare visats upp. Nu har motorbloggen Motor1 kommit över ett gäng bilder där en maskerad version av konceptbilen Mission E testas i ett snöigt vinterlandskap.

Kommer 2019 – utmanar Tesla

Porsches elbil ska börja tillverkas 2019 och kommer kosta strax över 800 000. Den är tänkt att kunna konkurrera med bland annat Tesla Model S. En räckvidd på mer än 50 mil och effekt nog att klara 0-100km/h på 3,5 sekunder är andra imponerande nyckeltal.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.