Se när Tesla Semi accelererar så att gruset yr

Det var i november som Tesla visade sin lastbil för världen. Genom imponerande prestanda, oslagbara driftkostnader och så klart eldriven har den vänt upp och ner på vardagen för traditionella lastbiltillverkare.

Just prestandan är en sak i sig, medan traditionella lastbilar på dieseldrift utan släp ofta kräver uppåt 20 sekunder för att nå sin maxfart om 100km/h så ska Tesla Semi klara det på fem sekunder. 20 sekunder är i Teslas värld något man får finna sig i vid full last.

Se klippet där gruset yr

Nu har det släppts en film, där lastbilen har synts till på allmän väg i Kalifornien, och visst bjuder den på imponerande prestanda? Se klippet nedan:

Det är inte första gången Tesla Semi ses på allmän väg. I början av året observerades lastbilen på en allmän väg i ett lite lugnare tempo, det klippet kan du se här.

Produktionsstart är planerad till 2019. Du kan läsa mer om lastbilen här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.