Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

”Världens snabbaste bil med rekordsättande acceleration, räckvidd och prestanda”, så beskriver Tesla sin kommande elbil Tesla Roadster. Prestandan är imponerande. Tesla lovar en topphastighet på över 400 km/h, 0-100 km/h på 2,1 sekunder och en räckvidd på över 1000 kilometer.

Sedan avtäckningen 2018 har företagets Vd flera gånger om släppt smådetaljer om elbilen. Bland annat kommer det vara möjligt att utrusta Tesla Roadster med små raketer i en SpaceX-version. Då kommer accelerationen kunna bli än mer häftig.

Österrikiska CGI-experten Slave Popovski har med sina specialistkunskaper skapat en animering hur det skulle se ut om Tesla Roadster var betydligt snabbare. Synen på hur det skulle se ut om Tesla Roadster med SpaceX-tillägget skulle göra 0-96 km/h på 1,1 sekunder ser du i videon nedan.

I klippet ovan är bilen helt animerad. Om du är nyfiken på hur det ser ut i verkligheten för du nöja dig med upp till 100km/h på 2,1 sekunder. Det är nämligen så snabba prototyperna är. I klippen nedan kan du se det scenariot.