Se filmen när superlyxiga Lucid Air toppar 378km/h

Lucid Air är elbilen som ska bjuda på obegränsad lyx. Det ska inte vara en sportbil, utan en premiumsedan för affärsmannen som vill åka bil i ”första klass” precis som i ett flygplan. Inte minst är det tydligt på bilens lyxiga baksäte med fällbara säten och stora skärmar för arbete.

Tidigare i år fick vi veta att elmotorn i Lucid Air kommer vara strypt till 350km/h, men efter en serie lyckade stabilitetstester har man nu bestämt att släppa begränsningen på bilens hastighet. Nu visar Lucid Air på en råstyrka som orkar dra upp den till 378km/h, något du kan se i klippet nedanför.

https://vimeo.com/224890962

Tillverkningen inom två år

Bilen finns redan nu att förhandsboka, och kommer att börja tillverkas 2019 med ett instegspris på låga 60 000 dollar (ca en halv miljon svenska kronor) i USA och en räckvidd omkring 40-50 mil beroende på modell.

Lucid Airs lyxiga baksäte.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.