Se filmen när Jaguar I-Pace provkörs i Arjeplog – snart säljstart

Jaguar I-PAce på testbanan i Arjeplog

Jaguar har släppt en film på sin kommande elbil I-PACE när den provkörs på deras testbana för vintertest i Arjeplog. Filmen handlar om Tony Westerlund, en potentiell kund som hade lite specifika frågor om att äga och köra en elbil i arktiskt klimat.

Jaguar valde att besvara frågorna genom att bjuda in Tony på en provtur på en frusen sjö i Arjeplog. I filmen får vi se Tony pressar bilen i vinterlandskapet. I-PACE är bland annat utrustad med fyrhjulsdrift för att fungera så bra som möjligt.

– Inte bara kommer I-PACE ha snabb nog laddning för att kunderna ska kunna använda bilen i sin vardag, den kan också erbjuda precision och prestanda under alla förutsättningar och extrema väderförhållanden och extremt väder, säger Ian Holst från Jaguar.

Snabb laddning, snart säljstart

I filmen får vi bland annat reda på att bilen kommer att kunna laddas från ett tomt batteri till 80% på 45 minuter med 100kW-laddning. Räckvidden är 50 mil och den kommer att klara 0-100 på 4 sekunder.

Säljstart är om drygt en månad, den 1 mars. Då får vi även reda på elbilens pris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.