Se filmen när en Tesla Model X bogserar en lastbil

Klippbild från filmen. Foto: Ben Spreen

I dagarna har USA:s östkust utsatts för en rejäl snöstorm och i Raleigh, North Carolina stötte Tesla Model X-föraren Ben Spreen ihop med en långtradare från det amerikanska postverket som hade fastnat i snön ungefär 3 km från sin slutdestination.

”Så vi gjorde det enda en frisk människa skulle göra, vi hakade fast den 26 ton tunga långtraden till min Tesla Model X 90D”, säger Ben. Vägbanan var hal men bilen klarade att dra lastbilen utan att överhettas eller gå sönder. Det hala väglaget underlättar. Se klippet nedanför:

Ben säger i en kommentar att ingen borde prova detta själva, om man inte förstår krafterna bakom att dra ett sådant här tungt fordon. Just att vägbanan var hal avlastar spänningar i bogserlina och drivlina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.