Se elbilen Polestar 2 – live i Göteborg

Snart kan du se elbilen Polestar 2 på riktigt, om du befinner dig i Göteborg den 22-24 maj. Då visar Volvo-avknoppningen Polestar upp sin första renodlade elbil för första gången. Tidigare har vi bara fått se den genom ett direktsänt lanseringsevent.

Uppvisningen av Polestar 2 kommer att hållas på Kungstorget, i Göteborg med start klockan 11. Av inbjudan framgår dock inte hur länge man kommer finnas på plats under de tre dagarna. Du hittar mer information i Polestars event på Facebook.

Uppdatering: Polestar 2 kommer även till Stockholm
30 maj till 2 juni. Dock har vi ännu inte fått information om var i Stockholm visningen sker.

Polestar 2 kommer att börja tillverkas i Kina 2020 med första leverans i maj 2020. Elbilen har ett batteriet på 78 kWh som ger en räckvidd på 500 km enligt WLTP. Den är utrustad med två elektriska motorer som tillsammans ger de en effekt på 300 kW, eller 408 hästkrafter. 0-100km/h klarar Polestar 2 på 4,7 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.