Se elbilen från Mini dra ett flygplan

Tidigare i vår öppnade förhandsregistreringen av Minis första elbil – Mini Cooper SE. Lanseringen av den klassiska småbilen är nämligen väldigt nära, även om vi inte fått ta del av så många officiella detaljer.

Nu släpper Mini en video, som visar elbilens enorma dragkraft. Vi får se bilen dra ett 144 ton tungt Boeing 777F fraktplan från stillastående till rullning. Enligt pressreleasen ska bilen var i helt original, förutom en modifierad draganordning som man tog fram i samarbete med Lufthansa.

https://www.youtube.com/watch?v=OAFNpXYXhew

Bilen är antagligen utrustad med samma drivlina som BMW i3s som kan leverera 181 hästkrafter, men troligtvis kommer bilen få ett större batteripaket.

Mini Cooper SE kommer att visas upp i produktionsversion i september i samband med motormässan i Frankfurt. I november kommer bilen börja tillverkas i Oxford, England. I produktionsversionen lär vi inte få se en dragkrok, varken för släpvagnar eller flygplan.

Inte första elbilen som drar ett flyg

Mini är inte den första elbilen som drar ett flygplan. Häromåret så bogserade flygbolaget Quntas ett av sina flygplan, en Boeing 787-9 Dreamliner med hjälp av en Tesla Model X P100D.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.