Se den ombyggda Corvetten sätta hastighetsrekord

Det kommer en dag då elbilen kommer vara betydande norm över den bensindrivna. Vad händer då med våra klassiska bensindrivna sportbilar när bensin slutas sälja?

Kanske bygger vi om dem till eldrift – och lyckas krama ur rejält med energi. Det har i alla fall Genovation gjort med sitt projekt Extreme Elcetric Car och den här Corvetten.

På rymdstationen Kennedy Space Center i Florida maxar de den här Corvetten, ombyggd för ungefär 2,8 miljoner kronor och med en effekt som motsvarar 600 hästkrafter.

Det blev ett hastighetsrekord på 331 kilometer i timmen i klassen ”elbilar som får köras på allmän väg”. Se klippet ovanför.

Företaget planerar att serietillverka ett mindre antal av bilen, till förhoppningsvis då en lägre prislapp än den första bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.