Schweiziska elbilen Piech GT går in i nästa fas – med tydligt mål om produktion i 2024

Det var 2019 som schweiziska uppstickaren Piëch Automotive för första gången gav oss en glimt av eldrivna sportbilen Piech GT. Nu kommer nästa uppdatering från uppstickarna. Målet är tydligt, 2024 ska man lansera sin eldrivna sportbil.

Piëch Automotive har tagit fram en första körbar prototyp som nu genomgår omfattande pilottester. Testbilen är utrustad med ett batteri på 75 kWh och har en räckvidd på omkring 500 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig upp till 80 procent på endast åtta minuter. Med fortsatt teknikutveckling hoppas man kunna korta ner det till fem minuter.

Piech GT har sittplats för två, väger omkring 1800 kg och är utrustad med tre motorer som tillsammans producerar 450 kW (603 hästkrafter). 0 till 100 km/h ska den klara på under 3 sekunder.

– Vi skapade en sportbil med en tidlös design precis som vi själva skulle drömma om. Och vi har pratat länge med bilentusiaster om vad som saknas på marknaden. Resultatet blev en modern klassiker som inte är bunden av alla konsumentcykler. Förarna i vår sportbil kommer kunna njuta av varje ögonblick de tillbringar bakom ratten, säger företagets medgrundare Rea Stark Rajcic.

Tidplanen framåt för Piech är tydlig. Nästa prototyp kommer man att visa upp i mars nästa år. Efter fortsatta tester kommer sedan en större serie nya prototyper under 2023 som kommer få genomgång tester i både värme och kyla, ökensand och snömodd. Till slut ska man starta serietillverkningen under 2024. Målsättningen är att tillverka 1200 bilar under det första året.

https://www.youtube.com/watch?v=X-zOrFQzudY
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.