Scanias nya bolag kan installera 40 000 laddpunkter till 2030

För att stötta kunder som köper eldrivna lastbilar har Scania nu bildat det nya energibolaget Erinion. Företaget ska tillhandahålla lösningar för depå- och destinationsladdning för att underlätta införandet av ellastbilar.

Branschstudier tyder på att det är just depåladdning som kommer att vara den primära energikällan både för verksamheter med korta och långa transporter. Initialt kommer det nya bolaget att etableras på marknaderna i Sverige, Norge, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och Tyskland. Efter det kan fler marknader följa.

Scania räknar med att hälften av alla lastbilar bolaget säger 2030 kommer vara eldrivna. Då beräknas det finnas 230 000 eldrivna lastbilar på de europeiska vägarna och genom Erinion kommer det finns potential att installera minst 40 000 laddpunkter hos kunder fram till 2030. 

– Med vår lösning kan kunderna känna sig trygga och kan fokusera på sin kärnverksamhet, samtidigt som det specialiserade laddbolaget svarar för den hårdvara, mjukvara, finansiering och drifttjänster som krävs för att driva laddning i stor skala med överlägsen kvalitet och kostnadseffektivitet, säger Jonas Hernlund, Head of Energy and Infrastructure på Scania Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.