Scania investerar i batterifabriken Northvolt

Målet med investeringen är att kunna köpa batterier till tunga fordon. Scania investerar 10 miljoner euro i Northvolt. Scania ska då samarbeta med Northvolt på det planerade forskningscentret i Västerås.

Om sedan utvecklingen går bra är det tänkt att Scania ska köpa batterier till tunga fordon vid Northvolts planerade produktionsanläggning i Skellefteå. Scania, liksom många andra företag som tillverkar lastbilar, har en hållbarhetsresa framför sig där eldrift är ett av de mer intressanta alternativen.

Northvolt byggs redan i vår

Om Northvolts Vd Peter Carlsson får som han vill kommer han påbörja bygget av forskningsanläggningen redan under våren. Målsättningen är sedan att ha processutrustningen på plats till 2019 och då börja kunna producera de första batterierna.

Den tilltänkta fabriken i Northvolt är inspirerade av Teslas Gigafactory i Nevadaökningen. När Northvolt står klar kommer det vara Europas största batterifabrik.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.