”Sand Mode” ska låta Rivian tackla vilken öken som helst

Nu har vi varken stora sandöknar i Sverige eller för den delen (än så länge) någon elbil från Rivian. Men för den som vill ge sig ut i tung sand med Rivian kommer nu en glädjande nyhet från högsta chefen hos biltillverkaren.

Genom en trådlös uppdatering ska Rivian få det nya körläget Sand Mode. Ett körläge speciellt framtaget för att hantera terrängkörning i tung sand. En utmaning för de flesta bilarna som annars har en tendens att gräva ner sig i sanden.

I ett kort videoklipp visar RJ Scaringe upp hur det kan se ut när en Rivian R1S dundrar genom sanden i full fart. Eller full fart, men i slowmotion:

Det nya körläget är en klockren demonstration på hur väl en elektrisk drivlina lämpar sig för den precision och kontroll som krävs vid utmanande underlag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.