Säljstart för ”vanliga” Skoda Enyaq Coupe iV

Tidigare i år lanserade Skoda en coupévariant av elbilen Skoda Enyaq. Då med ett sportigt RS-emblem som jag provkörde i våras. För den som inte söker den extra RS-prestandan, sportiga stolarna och kontrasterna lanserar Skoda idag en mer nedtonat och vanlig variant av modellen.

Den nya varianten av Skoda Enyaq Coupé iV kommer i två versioner, både som bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven. Coupéformen bidrar till förbättrad aerodynamik (CW 0,234) jämfört med ”stora Enyaq”.

I Enyaq Coupé iV sitter ett batteri på 82 kWh och räckvidden är upp till 543 kilometer på den bakhjulsdrivna modellen. Bland andra specifikationer nämns snabbladdning med en effekt på upp till 135 kW. Att ladda från 10 till 80 procent tar 29 minuter.

Priset för bakhjulsdrivna Skoda Enyaq Coupé iV 80 startar på 670 300 kr med säljstart nu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.