Säljstart för nya S-laddade Audi e-tron med tre elmotorer

Nu är det säljstart för Audis nya S-märkta versioner av elbilarna Audi e-tron och Audi e-tron Sportback. Modellerna utrustas med tre elmotorer, och kan i S-läget få en tillfällig boost på 496 hästkrafter.

Audis elbilar blir därmed först ut med tre elmotorer bland serietillverkare elbilar. Modellen bygger på att den kraftfulla bakre elmotorn i grundmodellen Audi e-tron 55 har flyttats till framaxeln. Den främre elmotorn från e-tron 55 har sedan flyttats till bakaxeln och kompletterats med ytterligare en identisk elmotor. 0-100 km/h gör bilarna på 4,5 sekunder. Topphastigheten är 210 km/h.

Vid normal körning nyttjas endast de två bakre motorerna för att göra körningen så effektiv som möjlig. Så fort föraren behöver mer kraft, eller om bilen förutspår sämre väggrepp aktiveras den främre elmotorn utan fördröjning.

S-modellerna känns igen på de markerade stötfångarna med stora luftintag och diffusor. Hjulhusen är breddade med 23 millimeter på båda sidor för att addera mer visuell kraft till bilen. Dessutom är silverlackerade detaljer och backspegelhus i aluminium exklusiva för S modellerna.

Med en batterikapacitet på 86 kWh blir räckvidden för Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback omkring 36 mil enligt WLTP-körcykeln. De båda modellerna går att beställa nu, med leverans under hösten. SUV-modellen startar på omkring 1 100 000 kronor medan Sportback startar på 1 280 000.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.