Säljstart för nya eldrivna skåpbilen Renault Master i Sverige

Renault startar nu försäljningen av fjärde generationen av sin eldrivna transport Renault Master E-tech electric. Med ett nytt batteri på 87 kWh levererar den eldrivna skåpbilen nu upp till 460 kilometer i räckvidd.

Designförbättringar har minskat luftmotståndet och i kombination med optimeringar till plattformen har Renault minskat energiförbrukningen med 27 procent jämfört med den förra generationen. Drivlinan är utrustad med en motor på 105 kW (140 hk).

I serien för Master E-Tech electric ingår skåpbilar med en totalvikt på upp till 4 ton. Det för att passa de nya reglerna som infördes vid månadsskiftet där det blev tillåtet att köra eldrivna transportbilar på upp till 4250 kg med B-körkort.

Lastkapaciteten är hela 1625 kg i fyratons-versionen och en dragkapacitet på 2500 kg. Snabbladdning är möjlig med upp till 130 kW och att ladda på 25 mils räckvidd ska ta runt halvtimmen. AC-laddning på 22 kW är standard.

Interiört har Renault fokuserat på en ökad komfort som ska föra tankarna till personbilar. Ratten är bland annat hämtad från personbilarna. En stor instrumentbräda ger gott om utrymme med en 10-tums pekskärm i mitten. och kan justeras i både höjd och djup för en optimal körställning. I kupén finns det 135 liter lagringsutrymmen.

Priserna för den eldrivna skåpbilen startar på 634 900 kronor, exklusive moms.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.