Säljstart för MG ZS EV i Sverige – pris från 339 000 kronor

Det är Hedin bil som kommer att sälja elbilen MG ZS EV i Sverige. Idag tillkännager man svenska priser och säljstarten. Redan nu på lördag kommer elbilen att finnas för visning och försäljning på 16 orter runtom i landet.

Priset på elbilen ZS startar på 339 900 kronor för grundmodellen Comfort. MG erbjuder också en Luxury-variant med ett pris som startar på 359 900 kronor. Dessutom erbjuds privatleasing från 1990 kronor per månad.

ZS EV täcker in den absoluta majoriteten av stads- och förortsbornas behov, skriver MG: ”Vi vill med ZS visa att ett stort och bekvämt SUV-format och funktioner såsom snabbladdning inte enbart är förbehållet elbilar i lyxsegmentet.”

MG ZS EV tar sig 263 kilometer på en laddning med ett batteri på 44,5 kWh. Snabbladdning till 80 procent klarar den på 40 minuter.

– Modellerna ZS utgör grunden i vår ambitiösa satsning på MG i Sverige. Under 2021 är målet att sälja 4 000 bilar och inom tre år ska MG vara den mest sålda elbilen och bland de större bilmärkena i Sverige, säger Tomas Ernberg, CEO Hedin MG Sweden AB.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.