Säljstart för Mercedes eldrivna minibuss EQV – räckvidd på 380 kilometer

Mercedes har nu lanserat nästa elbil i EQ-familjen. Det är en minibuss med sittplats för upp till åtta personer. Elbilen har fått namnet Mercedes EQV 300 och är utrustad med ett batteri på 100 kWh som ska ge en räckvidd på 380 kilometer.

Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 110 KW. Att ladda batteriet från 10 till 80 procent ska gå på strax under 45 minuter. Ombordladdaren klarar 11 kW vid hemmaladdning. Då tar en full laddning ungefär 10 timmar.

Bilen erbjuds med flera olika sittplatsmöjligheter. Den rymligaste varianten har sittplats för åtta personer. Den går också att få med sex eller sju sittplatser. I modellen med sex sittplatser får man 6 stycken individuella fåtöljer.

Den som beställer en Mercedes EQV 300 kan räkna med leverans senare i år. Priset startar på 855 000kr. Som standard ingår flera funktioner som navigation, aktiv bromsassistent, dödvinkelassistent och takreling.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.