Säljstart för fyrhjulsdrivna Volkswagen ID.4 GTX

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och innebär utöver fyrhjulsdrift också högre prestanda.

Med GTX-emblemet kommer också nya sportiga designdetaljer som får modellen att sticka ut. Dessutom får GTX högre dragvikt än sina tvåhjulsdrivna motsvarigheter och får dra 1200 kg.

– Detta är en bil som många har sett fram emot. Med lång räckvidd, fyrhjulsdrift, dragmöjligheter och sportig utstrålning har denna ultramoderna elsuv alla förutsättningar att bli en riktig Sverige-favorit, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Vanliga ID.4 är bakhjulsdriven och har en effekt på 170 eller 204 hästkrafter beroende på version. De dubbla motorerna GTX-versionen har en maximal effekt på 299 hästkrafter. ID.4 GTX gör 0 till 100 km/h på 6,2 sekunder och har en topphastighet på 180 km/h.

Riktpriset för ID.4 GTX startar på 565 900 kronor före avdragen klimatbonus. Den går också att privatleasa från 5495 kronor per månad. De första bilarna levereras preliminärt till kunder under tredje kvartalet 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.