Säljstart för eldrivna skåpbilen Mercedes eCitan och eCitan Tourer

Nu har Mercedes startat försäljningen av sin minsta eldrivna transportbil Mercedes eCitan. Bilen kommer erbjudas med två olika längder på skåpet, och en rad olika kombinationer med dörrar eller baklucka bak samt skjutdörrar på sidorna.

Den korta varianten av eCitan har en längd på 4,5 meter och rymmer 2,9 kubikmeter med en maxlast på 544 kilo. För den som behöver ett större lastutrymme finns också en variant av eCitan på 4,9 meter, som rymmer 3,6 kubikmeter med en maxlast på 722 kilo. Det är också möjligt att utrusta eCitan med dragkrok. Beroende på modell är den maximala släpvagnsvikten på mellan 1400 och 1500 kilo.

Lastutrymmet ska vara särskilt lätt att lästa, då lastgolvet bara är 57 centimeter från marken. Fordonets höjd på 1,82 meter ska också göra att den utan problem går in i P-hus och garage.

Mercedes eCitan har fått en motor på 90 kW (122 hk) som driver framhjulen. Batteriet är på 45 kWh vilket ska ge en räckvidd på 280 kilometer enligt WLTP. I stadskörning kan man dock förvänta sig en räckvidd närmare 400 kilometer, noterar Mercedes.

Snabbladdning är möjlig med upp till 80 kW och att ladda från 10 till 80 procent ska ta 38 minuter. Laddning med AC är möjlig med upp till 22 kW. Då går det att fylla batteriet på 2 timmar och 15 minuter.

Mercedes eCitan får bilmärkets infotainmentsystem MBUX, men navigation och röststyrning är tillval.

Den korta versionen av eCitan kommer också som personlastare. Då kallas den för eCitan Tourer, får ett glasat skåp och upp till fem sittplatser.

Priserna för eCitan som skåpbil startar på 399 900 kronor (499 875 med moms) och Tourer-versionen startar på 430 500 kronor (538 125 med moms).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.