Säljstart för elbilen Dacia Spring – kostar från 170 000 kronor i Frankrike

Idag är det säljstart för Dacia Spring i runtom i Europa. Med det firar Renualt-koncernen en ny milstolpe genom att lansera Europas billigaste elbil. Elbilen erbjuds från 16 990 euro, motsvarande 170 000 kronor i till exempel Frankrike.

Dacia Spring beskrivs i huvudsak som en stadsbil i SUV-format till ett oslagbart lågt pris. Den har plats för fyra vuxna och en räckvidd på omkring 230 kilometer. I stadstempo ska den dock klara upp till 305 kilometer.

Modellen lanseras initialt i två versioner. En version för privatpersoner samt en version med en extra förmånlig prissättning för biluthyrningsföretag och bildelningsflottor. Om ett år kommer också en Dacia Spring Cargo utan baksäte och ett bagageutrymme på 1100 liter. Den perfekta modellen för hantverkare eller budfirmor i storstäder.

Ännu finns dock inga svenska priser eller lanseringsdatum fastställda, skriver Renault i ett utskick.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.