Säkraste elbilarna 2018 enligt Folksam

Tesla Model S.

Årligen granskar försäkringsbolaget Folksam årets nya bilar, då de tittar på säkerheten (och utsläppsnivåer för fossilbilar) och 2018 är inget undantag. På listan finns flera godkända elbilar.

Bland 2018 års bilmodeller finns det fem elbilar som klarar Folksams grundkrav, jämfört med 2013 då ingen elbil blev godkänd.

Tre av modeller får också stämpeln Bra val och uppfyller alla kriterierna. Där är säkerhetsfunktioner som autobroms för fordon, autobroms för fotgängare och körfältsvarnare standard.

De fem elbilarna är

Bilarna som toppar är Hyundai Ioniq Electric, Tesla Model S och Volkswagen e-Golf.  Mercedes B 250 e och Volkswagen e-Up får godkänt, men båda saknar körfältsvarnare och autobroms för fotgängare, helt eller som standard.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.