Så vass blir Volkswagen ID. Buzz GTX med fyrhjulsdrift

Det har länge varit känt att Volkswagen ID. Buzz också ska komma som en fyrhjulsdriven variant. Det innebär två uppsättningar motorer med ökad motoreffekt.

I samband med ett evenemang i anslutning till Årets Bil avslöjade Volkswagen R&D-chef Kai Gruenitz hur mycket. Han förtydligar också att det rör sig om en ID. Buzz under det sportigare GTX-emblemet, även om en vanlig fyrhjulsdriven variant också kan bli aktuell.

– GTX-versionen kommer att vara en cool högpresterande variant med en effekt på 250kW (335 hk), en unik interiör, nya exteriörfärger och några ytterligare finesser, sa Kai Gruenitz.

Volkswagen ID. Buzz GTX kommer alltså erbjuda betydligt högre effekt än dagens variant. Den har en motor på bakaxeln med en effekt på 150 kW (204 hk).

Vanliga ”korta” ID. Buzz.

På gång är också en förlängd variant med sju sittplatser. Det blev känt genom en presentation tidigare i höst. Rent konkret blir den runt 25 centimeter längre än dagens Volkswagen ID. Buzz.

– Den kommer att ha tre stolsrader med sju säten, och du kan ta ut dem alla bakifrån. Den kommer också att ha vridbara kaptensstolar, tillade Gruenitz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.