Så snabbt har elbilens popularitet ökat under 2014-2019

2019 har varit ett märkbart år för elbilens popularitet. Nu när den senaste statistiken från BilSweden trillat in för förra årets sista månader ser vi den snabba utvecklingen. En av orsakerna är bland annat Tesla Model 3.

Lanseringen av Tesla Model 3 på den svenska marknaden i början av 2019 var en efterlängtad bil. Den har direkt ökat intresset för elbilar. Vi räknar med att 2020 kommer bli ett ännu mer omtumlande år då utbudet på ännu fler elbilsmodeller blir märkbart större.

I grafen nedan kan du se utvecklingen i Sverige fördelat per modell över tid under perioden 2014–2019. (Klicka starta om för att se animationen från start).

I nedan interaktiva graf kan du också se utvecklingen under enbart 2019. Här blir Tesla Model 3:s rivstart riktigt tydligt. (Klicka Starta om för att se animationen från start).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.