Så snabb är Tesla Model 3 på dragstrippen

Det är amerikanska Youtube-bloggaren JR Garage som tog med sig en Tesla Model 3 till dragstrippen. Och visst imponerar den, bilen som är i standardutförande slår till och med Teslas officiella siffror som säger 0-60mph på 5,1 sekunder.

I videoklippet som du ser nedan pressar man bilen från 0-60mph (0-96km/h) på 4,1 sekunder. På sträckan mäter man också hur snabbt det tar att tillryggalägga en amerikansk kvartsmil (402 meter) och vilken toppfart man når. Totalt tar sträckan 13.338 sekunder och man når en topphastighet om 168 km/h. Enligt klippet den snabbaste körningen av en Model 3 – någonsin.

Se klippet nedan. Och kom ihåg att detta bara är den bakhjulsdrivna versionen av Model 3. (Först i juli kommer den fyrhjulsdrivna versionen börja tillverkas, enligt senaste nytt.)

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.