Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Till sommaren startar leveranserna av Volkswagen ID.3 1ST. En efterlängtade elbil som lanseras i en begränsad lanseringsversion om 30 000 bilar.

I slutet på 2019 startade tillverkningen av de första bilarna i Zwickau, Tyskland. Bilarna lagras sedan på parkeringsplatser, för att senare närmre inpå lanseringen uppdateras med den senaste mjukvaran och levereras till kunder.

– Målet är att leverera 30 000 förbokade ID.3 1ST Edition nästan samtidigt till kunderna runtom i Europa, skriver Volkswagen.

Lönsamt att äga en Volkswagen ID.3

Volkswagen beskriver ägandet av Volkswagen ID.3 som en stor besparing jämfört med att äga en traditionell bil med förbränningsmotor. I Tyskland kommer grundmodellen med 330 km i räckvidd kosta från 255 000kr efter subventioner, uppger Volkswagen.

I driftkostnader räknar Volkswagen med ett föraren sparar omkring 9 000kr om året. Bland besparingarna räknar man upp möjliga skattesubventioner, billiga drivmedel, inga dyra oljebyten och låga försäkringskostnader.

– Priset är inte längre ett argument mot elbilen, snarare för. Framtida leasingerbjudanden kommer göra ändringen enkel och minska säkerheten. I framtiden kommer elbilen vara attraktiv prismässigt även utan subventioner, säger Silke Bagschick, försäljnings- och marknadschef för Volkswagens elektriska drivlinor.

Så planerar Volkswagen att bli större än Tesla

Business Insider har gjort ett intressant reportage om hur Volkswagen planerar att bli större på elbilar än Tesla.

Även om Tesla är kungen av elbilar tack vare Model 3, så har Volkswagen planer på att bli större än Tesla de kommande åren. Biltillverkaren satsar $37 miljarder på elbilar.

Reportaget ser du nedan: