Så ska Polestar undvika USAs handelstullar på elbilar – och få ut Polestar 3 och 4

I mitten på maj kom beskedet att USA inför handelstullar på elbilar som kommer från Kina. Det i ett led att ”värna om de amerikanska jobben”. Den beslutade tullavgiften uppgick till hissnande 100 procent.

Nu kommenterar Polestars VD Thomas Ingenlath tullarna för första gången. Polestar har nämligen höga ambitioner för sina kommande suvar Polestar 3 och Polestar 4 på den amerikanska marknaden. Något som så klart kan vara oroligt för en biltillverkare som idag endast tillverkar sina elbilar i Kina.

Thomas Ingenlath manar däremot till lugn:

– Beslutet att globalisera vår produktion med kontraktstillverkning runt om i världen är ett beslut vi tog redan för tre år sedan. Polestar 3 startar produktionen i South Carolina under sommaren, med bilar för både Nordamerika och Europa som ska tillverkas där, berättar Thomas Ingenlath.

Dessutom kommer man att placera produktionen av den andra aktuella lanseringen, Polestar 4, i Sydkorea för den nordamerikanska marknaden. Det med start under andra halvan av 2025.

– Vår förmåga att anpassa och utnyttja vår globala styrka gör en betydande skillnad. Så sammanfattningsvis allokerar vi de nödvändiga resurserna, slutför formaliteterna och säkerställer en framgångsrik lansering av våra två suvar, avslutar Thomas.

Håll utkik efter provkörningar

Snart får jag berätta om hur Polestar 3 var att köra.

Undertecknad har själv varit och kört både Polestar 3 och Polestar 4. Den 10 juni får jag berätta om intrycket från bakom ratten på Polestar 3 och den 1 juli får jag berätta om hur jag upplevde att Polestar 4 var att köra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.