Så ska Mercedes utveckla den eldrivna skåpbilen för bättre hållbara stadstransporter

Mercedes-Benz har tidigare visat upp ett vision om hållbara stadstransporter. Konceptet kallar man för Sustaineer och är baserat på en eldriven Mercedes eSprinter.

Genom Sustaineer väljer nu Mercedes att illustrera flera nya delar som ska göra transporterna mer hållbara. Det mest tydliga inslaget är solpaneler på taket som ska kunna ge energi till flera hundra mils extra körning om året. Solpanelerna kan effektivt lösa utmaningen med räckvidd i tungt lastade transporter eller för att ge extra energi till hantverkarens verktyg.

För att förbättra räckvidden ytterligare är Sustaineer också utrustad med kamerabackspeglar som ska minska på luftmotståndet. Bland andra funktioner finns partikelfilter som ska samla in luft från omgivningen och rena den medan bilen körs. En insats för luftkvalitén i omgivningarna.

En större och mer omfattande del i satsningen är att Mercedes i framtiden kommer att erbjuda reperation av batterier. Från och med sommaren 2022 kommer Mercedes att lansera sitt första koncept på batterireparation.

Materialen till batterierna ska också bli mer hållbara och i större grad innehålla redan återvunna råvaror. Målet är att minska andelen nya råvaror med 40 procent till 2030. Dessutom ska endast nya råvaror som kobolt och litium komma från certifierade gruvor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.