Så ser kommande elbilen Peugeot e-3008 ut på insidan

I höst är det premiär för nya elbilen Peugeot e-3008. Nu visar den franska biltillverkaren upp förarmiljön som också signalerar en ny generation interiörer man valt att kalla för i-Cockpit. Det är det här som kommer leta sig in i märkets nya modeller framföver och först ut blir alltså e-3008.  

Kupén präglas av en 21-tums panoramaskärm placerad framför föraren och ovanför instrumentbrädan vilket ska skapa en svävande känsla. Här finns också en head-up display som i kombinationen med den stora panoramaskärmen ska ge all den information som föraren behöver.

Även ratten är ny och har blivit mer kompakt än tidigare. Den kompletteras av nya anpassningsningsbara rattpaddlar som Peugeot valt att kalla i-Toggles. På ratten finns också rörelsekänsliga knappar.

Instrumentbrädan ramar Peugeot in med en ny belysning bakom panoramaskärmen, som går att anpassa och ska lyfta fram instrumentbrädans materialval.

Peugeot e-3008 kommer att bygga på Stellantis elbilsbilsplattform STLA Medium. Den nya elbilen ska kunna erbjuda upp till 700 kilometer i räckvidd och för Peugeot har det varit extremt viktigt att fokusera på en elbil med låg förbrukning. Det trots att 3008 är en suv i formatet större.

Premiären är planerad till hösten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.