Så kom finansiären Jason att äga Tesla Model S, serienummer 1

Jason Calacanis Twitter.

Att få sin Tesla Model 3 är förstås en stor dag för många. Jason Calacanis, en finansiär och affärsängel är en av många som fått ett tidigt exemplar av Model 3, och med den anledningen var han inbjuden till amerikanska TV-kanalen CNBC.

Det är i intervjun som Jason berättar sin historia om hur han kom att äga den första Model S. Den utspelar sig ungefär sju-åtta år tillbaka i tiden, något halvår innan Tesla Model S visades upp för första gången. Pengarna var nästan slut och Tesla vara nära att gå omkull.

– Så vi var ute och käkade middag, vi två, i Los Angeles. Det måste finnas någon bra nyhet?, frågade Jason till Elon.

Det fanns inte så mycket, Elons rymdbolag SpaceX hade precis haft en andra misslyckad uppskjutning med raketen Falcon 9. Misslyckas nästa uppskjutning är SpaceX totalkört, sa Elon.

– Jag frågade hur han mådde, personligen, berättar Jason vidare. Elon genomgick en skilsmässa med sin första fru.

Det måste finnas något  bra?

Historien fortsätter och Jason envisades med att fråga om det verkligen inte fanns något positivt att berätta. Efter ett tag tog Elon fram en gammal Blackberry, visade en bild och sa:

– Du får inte berätta det här för någon, men det här är en lermodell av Model S.

Jason fattade direkt tycke för bilen, han tyckte den var underbar. Jason frågade vad den kommer kosta och Elon besvarade återigen att det var superhemligt, men trodde sig kunna sälja den för $50 000.

Senare på kvällen när Jason kom hem skrev han ut två checkar på $50 000 och la dem i ett kuvert och postade med meddelandet: ”Elon, schysst bil, jag tar två”. Jason förväntade sig inte få någon bil. Till sin fru sa han att det var en symbolisk gest för att hjälpa en väns företag som snart skulle gå i konkurs.

Snabbspola två år. Tesla har lyckats hålla ut och samla in kapital. Och när bilen lanserades löste Tesla in de två checkarna från Jason och skickade ett meddelande:

”Grattis, dina serienummer är 00001 och 00073.”

Jason har försökt tacka nej till den första bilen, som nu är värd en förmögenhet, men Elon menar på att Jason placerade den första reservationen och ska därmed ha bil nummer 1. Jason har vidare sagt att han tänker hålla kvar bilen ett tag, ge tillbaka den till Elon om han ändrar sig eller annars skänka den till ett bilmuseum i framtiden.

https://twitter.com/Jason/status/895110666456932352?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Finsideevs.com%2Finterview-with-owner-of-tesla-model-s-serial-001%2F

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.