Så kan Tesla Semi bli som eldriven husbil

Förra veckans stora snackis var leveransstarten av Tesla Semi. En eldriven lastbil med upp till 800 kilometer i räckvidd vid en totalvikt på 37 ton.

Den kraftfulla drivlinan i den eldrivna lastbilen skulle också kunna ta rollen som andra typer av fordon. Något som tillbehörstillverkaren Jowua funderat vidare på.

Jowua ser att Semi skulle kunna passa perfekt som en stor och lyxig husbil. I några skisser får vi se hur Jowua föreställer sig hur Semi kan byggas om till att bli en lyxcampare.

Jowuas husbil är bara skisser i konceptform och inte något som lär bli verklighet inom kort. Skulle konceptet bli verklighet skulle det innebära en eldriven husbil med rekordlång räckvidd.

Det finns inte så många eldrivna husbilar idag. Nyligen visade Mercedes upp det lilla campingkonceptet EQT och Opel har visat upp e-Zafira som husbil. Båda är dock betydligt mindre fordon och räckvidden är betydligt mer begränsad i dessa fall.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.