Så kan Tesla lösa kortbetalning vid sina snabbladdare

Foto: Tesla Charging

Nya krav på kortbetalning vid snabbladdare är något som ställs av allt fler. Både elbilister men också myndigheter. Det flesta operatörerna löser det genom en enkel kortbetalningsterminal som sätts direkt på laddaren eller genom separata betalkiosker som stöttar flera laddare vid en station.

En vanligt återkommande fråga när kortbetalning diskuteras är hur Tesla tänker lösa det. Deras Supercharger-stationer är enkelt utformade utan varken någon knappsats eller display där det skulle kunna vara naturligt att placera en kortläsare.

Behovet av kortbetalning är inget som är aktuellt för Tesla-förare själva. Där sker betalningen automatiskt direkt genom ett betalkort som finns kopplat till bilens förarprofil. Men i takt med att Tesla öppnar upp sina snabbladdare för andra förare som kör en annan elbil av annat märke måste Tesla också ta hänsyn till de nya kraven på kortbetalning.

Genom Tesla Owners UK kan vi nu ta del av de första bilderna på hur Tesla planerar att lösa kortbetalning. I alla fall på sin nya generation V4-laddare. Bilderna visar en liten display och kortavläsare placerat strax under laddhandtaget på laddaren.

Supercharger V4 med kortbetalning.

Det är en enkel lösning som linjerar man den avskalade designen på de nya V4-laddarna som Tesla nu börjat introducera i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.