Så höjde Tesla-teamet kvalitetskänslan på nya Tesla Model 3

Marcus Roffey, ansvarig för upplevelsen i nya Tesla Model 3.

Marcus Roffey leder arbetet med Craftsmanship & Design Execution på Tesla som har varit delaktiga i arbetet med att uppdatera nya Tesla Model 3 som hade premiär i början av månaden. Teamets uppdrag var att på detaljnivå förhöja och förfina den upplevda kvalitén, både interiört och exteriört.

Tesla Model 3 skulle helt enkelt ”ett snäpp upp i premium” och Marcus berättar att teamet hade fantastiska möjligheter att också kunna göra det. En av detaljerna var det omarbetade bakpartiet där teamet kunnat designa bort risken för panelglipor:

– På utsidan kunde vi städa upp springorna runt bakljusen genom att göra dem i ett enda stycke. Det gav ett mer sömlöst upplyst utseende och ett mycket tätare uttryck. Titta på bilen med stängd bagagelucka och det är svårt att förstå var delarna delar sig, säger Marcus.

Marcus berättar också hur den nya designen på fronten också minskar risken för att det kan uppstå panelglipor i produktionen. Den slätare fronten ger också en bättre aerodynamik och därmed bättre räckvidd.

– De riktigt skarpsinniga kanske också märker av ett förbättrat ljud vid öppnandet och stängningen av dörrarna, fortsätter Marcus.

Stora lyftet interiört

Marcus favoritdel med den nya bilen och det han tyckte var roligast att jobba med var interiören. Han berättar att teamet fick utgå från en nästan tom målarduk. Det har gjort att teamet har kunnat förbättra både helhetskänslan på atmosfären i bilen och precisionen i detaljerna.

– Äkta aluminiumdetaljer på konsolen, instrumentpanelen och ratten. Perforerade PUR-säten med ventilation, förfinade sömmar, mjuka skummade dörrstolpar och takbalkar vilket också bidrar till att minska ljudnivån, förklarar Marcus. Han fortsätter med att lyfta fram den interiöra belysningen och ljuslisten, mjuka ytor hela vägen ner till golvet och dolda mikrofoner och högtalare bakom klädseln.

– Teslas design kommer alltid att vara lugn och stilren. Det kan vara en utmaning att få till en hög kvalitet utan att lägga till fler detaljer för att tillfredsställa skatan i oss som dras till kromdetaljer, quiltningar, fler stygn, sömmar och linjer. Jag hoppas du känner att vi kanske har hittat balansen här, avslutar Marcus.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.