Så hittar du snabbladdare som tar betalkort – det finns 600 stycken

För att ladda vid de flesta snabbladdare idag behöver du antingen en laddbricka eller en app. Men det finns också en hel del snabbladdare i Sverige som är utrustade med en fysisk kortterminal.

På dessa kan du starta laddningen genom att blippa ditt betalkort direkt på laddaren eller vid anslutande betalterminal. Något som många efterfrågar.

Färska siffror visar att det idag finns omkring 600 snabbladdare fördelade över 140 laddplatser i Sverige med kortterminal. Det är dessutom en föränderlig siffra och nya platser tillkommer varje dag.

Så hittar du snabbladdare som tar kort

Det enklast sättet att hitta snabbladdare i Sverige som tar emot kortbetalning är att använda appen ChargeFinder. Appen listar alla laddare i Sverige, och här kan du via appens filterfunktion sortera ut laddare där du kan betala med kort.

Du kan sedan klicka på respektive nål på kartan för att få upp information om tillgänglighet, platsinformation och vad det kostar att ladda vid den nämnda snabbladdaren. Det kan vara värt att notera ett vissa operatörer tar ut en extra avgift vid kortbetalning eller tillfälligt reserverar ett belopp på kontot.

Men överenskommelsen om kort då?

I en nyliga branschöverenskommelse mellan några större aktörer kom man överens om att det ska bli möjligt att betala med betalkort utan registrering. Överenskommelsen kräver dock ingen fysisk kortterminal.

Det innebär att du kan bli hänvisad till en betalritual via din mobiltelefon där du får knappa in dina kortuppgifter. Det är något som överenskommelsen kritiserats för då det lägger till komplexitet. Filtret i ChargeFinder-appen inkluderar dock bara laddare med en fysisk kortterminal.

Även om det ibland kan vara smidigt att betala med kort vid snabbladdare, så brukar oftast den mest prisvärda lösningen ändå vara att beställa hem en laddbricka eller använda företagets app. I alla fall om det rör sig om en laddare eller operatörer som man laddar vid särskilt ofta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.