Så gick det för Volvo Cars i september

Volvo Cars försäljning ökade med 25 procent i september, jämfört med i fjol. Det står klart när Volvo nu redovisar sina siffror för månaden. Under september levererade Volvo 61 666 bilar globalt. Den största ökningen kan tillskrivas elbilarna, som ökade med 52 procent från 6072 enheter i september förra året till 9205 enheter i september i år.

Än kanske mer imponerande är den stora ökningen som elbilarna stått för hittills i år. Under januari till september ökade den totala försäljningen med 19 procent, medan elbilarna stod för en ökning på hela 149 procent.

Hittills i år har Volvo levererat 80 629 elbilar, jämfört med 32 269 under samma perioden förra året. 15,8 procent av Volvos globala försäljningen är i år elbilar, jämfört med 7,5 procent i fjol.

Växer med nya elbilar

I jämförelse med en del andra biltillverkare kan Volvos volymer uppfattas som blygsamma. Volvo genomgår dock ett skifte med ett utökat fokus på elbilar.

I början på nästa år slutar Volvo sälja dieselbilar och Volvo XC40 Recharge har blivit uppdaterad med bättre specifikationer. På gång är dessutom de två nya elbilarna EX30 och EX90 med leveransstart nästa år.

Detta blir fyra viktiga pusselbitar för Volvos framtida tillväxt och en snabbare elektrifieringstakt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.