Så går det för Fiskers billiga folk-elbil Pear

Som nästa elbil ska Fisker lansera en billigare modell. Den har fått namnet Fisker Pear med ett riktpris på 30 000 euro. Genom smart teknik, och att verkligen ifrågasätta vad man måste ha i en bil ska Fisker lyckas pressa priserna.

– Vi minskar på antalet delar och gör dem dessutom enklare. Vi lägger till teknik och unika funktioner för att ersätta det traditionella, har VD Henrik Fisker tidigare berättat.

Fisker Pear blir med grundarens egna ord ”en minimalistisk elbil med framtidsorienterade funktioner som som ska ge intuitiv kontroll och sportig körning”. Namnet Pear är en förkortning ”Personal Electric Automotive Revolution”.

Utvecklingen är långt framskriden och Fisker har redan visat de första teaserbilderna på den produktionsklara modellen i form av en päron-färgad bil med solcellstak.

Pear kommer erbjudas med flera olika batteristorlekar där det största batteriet ska ge en räckvidd på upp till 500 kilometer. Den ska placera sig i det trendiga segmentet av ”urbana SUV”, ett segment som Volvo Cars bland annat också nu ger sig in i med kommande Volvo EX30 som har premiär om två veckor.

Lanseringen av Fisker Pear dröjer däremot några år till. Först var planerna att starta produktionen redan nästa år vid en anläggning i USA. I samband med de senaste kvartalsrapporteringen meddelade Fisker att man skjuter på produktionen till 2025.

Utvecklingen har däremot gått framåt, försäkrar Fisker. Under den senaste utvecklingsfasen har man minskat antalet delar i konstruktionen med upp till 25 procent. Något som kommer hålla kostnaderna nere.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.