Ryktet: Tesla siktar på en andra fabrik i Europa

Enligt flera källor så var Elon Musk i veckan på tjänsteresa. I onsdags landade hans privatjet i England där han letar efter mark för att bygga en Teslafabrik.

Uppgifterna bekräftas ytterligare av Property Week, en brittisk branschtidning för fastighetsbranschen. Tidningen uppger att brittiska myndigheter är på jakt efter en markyta på 371 000 kvadratmeter som ska användas för forskning, utveckling och tillverkning av elbilar.

Tidningen uppger att Elon Musk är involverad i dialogerna med myndigheter. Myndigheterna letar efter mark i sydvästra England i grevskapet Somerset.

Om Tesla bygger en fabrik i England blir det Teslas andra fabrik i Europa efter Berlinfabriken som ska stå klar nästa år. Elon Musk har tidigare övervägt Storbritannien som en knutpunkt för Tesla i Europa, men den gången föll valet på Tyskland på grund av Brexit.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.