Ryktet: Större uppdatering för Tesla Model S och Model X är på gång

Djungeltrumman skvallrar om att Tesla arbetar med ett nytt hemligt projekt under namnet Palladium. Projektets syfte är att uppdatera Tesla Model S och Model X, enligt nättidningen Electrek.

Det finns ingen helhetsbild kring projektet, betonar nättidningen. Tydligt är dock att projektet innebära stora förändringar på produktionslinan för Tesla Model S och Model X. Att stora delar av personalen hålls avgränsade avdelningsvis kan också tyda på att större förändringar som Tesla vill hemlighålla är på gång.

Enligt de som är insatta i projektet involverar Palladium bland annat det kommande prestandaläget ”Plaid Mode” för de två bilarna. Med Plaid Mode kommer en drivlina med tre motorer, till skillnad från dagens två.

Tesla Model S och X kan också få ny kaross

Electrek har också fått uppgifter som tyder på att karossen kan uppdateras för Model S och Model X. Den prototyp med Plaid Mode som Tesla visat upp har bland annat fått en bredare kaross än dagens produktionsbil. Men ändringarna blir troligtvis större och mer omfattande än så.

Tesla Model S lanserades för drygt åtta år sedan, sedan dess har modellen endast fått en större uppdatering. Då togs fejkgrillen som bilen först lanserades med bort. Tesla Model X har inte uppdateras sedan lanseringen för sex år sedan.

Tidningen tror att Tesla kommer att presentera något nytt kring de två modellerna i samband med ett stort event i september. Eventet i september har fått namnet ”Battery Day” och berör troligtvis innovationer kring batterier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.