Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Ryktet: Större uppdatering för Tesla Model S och Model X är på gång

Djungeltrumman skvallrar om att Tesla arbetar med ett nytt hemligt projekt under namnet Palladium. Projektets syfte är att uppdatera Tesla Model S och Model X, enligt nättidningen Electrek.

Det finns ingen helhetsbild kring projektet, betonar nättidningen. Tydligt är dock att projektet innebära stora förändringar på produktionslinan för Tesla Model S och Model X. Att stora delar av personalen hålls avgränsade avdelningsvis kan också tyda på att större förändringar som Tesla vill hemlighålla är på gång.

Enligt de som är insatta i projektet involverar Palladium bland annat det kommande prestandaläget ”Plaid Mode” för de två bilarna. Med Plaid Mode kommer en drivlina med tre motorer, till skillnad från dagens två.

Tesla Model S och X kan också få ny kaross

Electrek har också fått uppgifter som tyder på att karossen kan uppdateras för Model S och Model X. Den prototyp med Plaid Mode som Tesla visat upp har bland annat fått en bredare kaross än dagens produktionsbil. Men ändringarna blir troligtvis större och mer omfattande än så.

Tesla Model S lanserades för drygt åtta år sedan, sedan dess har modellen endast fått en större uppdatering. Då togs fejkgrillen som bilen först lanserades med bort. Tesla Model X har inte uppdateras sedan lanseringen för sex år sedan.

Tidningen tror att Tesla kommer att presentera något nytt kring de två modellerna i samband med ett stort event i september. Eventet i september har fått namnet ”Battery Day” och berör troligtvis innovationer kring batterier.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta...

Eldrift

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons