Ryktet: Apple utvecklar självkörande elbil – med mål att lansera 2025

Konstnärlig tolkning av en enbil från Apple.

Att Apple ska tillverka en elbil är uppgifter som kommit och gått de senaste åren. Återigen är ämnet på tapeten. Denna gången handlar det som att Apple, enligt källan, ska lansera en självkörande elbil.

Enligt uppgifter som Bloomberg tagit del av har Apple under de senare åren fokuserat på två spår. Det ena handlar om en elbil med viss självkörande förmåga och ratt och pedaler. Det andra är en helt självkörande elbil helt utan ratt eller pedaler.

Sedan 2014 har Apple arbetat på ett projekt kallat Project Titan som ska ha involverat utvecklingen av en bil. Enligt de senaste uppgifterna ska det vara det senare spåret med en självkörande bil som är av högsta prioritet.

Bloomberg menar också att man vet att målet är att lansera den självkörande bilen så snart som 2025. Apple har valt att inte kommentera uppgifterna, enligt Bloomberg.

Bland andra detaljer från projektet diskuteras det kring säkerhetsmöjligheter med att låta passagerarna ta kontroll över bilen. Även om det inte finns ratt. Apples produkter – till exempel en iPad-liknande display ska vara en stor del av bilens infotainmentsystem.

Bloomberg skriver också att Apple ska ha rekryterat talanger från andra fordonstillverkare till Project Titan. Dessutom ska det finnas platsannonser ute där man söker ingenjörer bekanta med autonoma körsystem och andra roller som mellan raderna skvallrar om fordonsprojekt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.