Rusning efter prissänkta Tesla Model 3 i Kina – prissänkningen med 10 procent

Tesla har sänkt priserna på Tesla Model 3 Standard Range Plus och Long Range i Kina. Prissänkningen är på mellan 8-10% beroende på modell. Enligt uppgifter i sociala medier orsakade prissänkningen rusning till butikerna. Personalen hade knappt tid för varken sin egen lunch eller alla kunder som kom för att köpa en prissänkt Tesla.

Prissänkningen kommer samtidigt som rapporter om att Tesla lanserat nya koboltfria batterier på utvalda modeller i Kina. Detta är dock inget som Tesla själva har bekräftat. I samband med prissänkningen har Tesla också justerat upp räckvidden med tio procent för de båda modellerna.

För de som precis köpt en Tesla Model 3 innan prissänkningen finns kompensantion att hämta. Tesla i Kina erbjuder dessa kunderna fri Supercharging i tre år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.