Rusning efter nya elbilen IONIQ 5 – Hyundai vittnar om rekordintresse

Intresset för nya elbilen IONIQ 5 är rekordstort, skriver Hyundai i ett pressmeddelande. Den nya elsuven presenterades i tisdags. Bara i Europa har Hyundai fått in 236 000 intresseanmälningar sedan dess.

Lanseringsmodellen Limited Edition som ges ut i en begränsad upplaga på 3 000 exemplar är överbokad, trefaldigt. Hyundai berättar vidare att man aldrig tidigare har upplevt ett sådant stort intresse för en enskild modell som IONIQ 5.

– Det enormt stora intresset för IONIQ 5 bevisar Hyundais styrka när det gäller utsläppsfria bilar. Med sin ultrasnabba laddning, långa räckvidd och anpassningsbara interiörutrymmen är IONIQ 5 en banbrytande modell i sin klass, säger Andreas-Christoph Hofmann, marknadschef i Europa.

– Dessa enastående egenskaper har omedelbart visat sig vara attraktiva för ett stort antal europeiska kunder, avslutar Andreas-Christoph.

Succé även på hemmaplan

Det är inte bara i Europa vi ser ett stort intresse för modellen. Även på hemmaplan i Sydkorea vittnar Hyundai om samma stora intresse. På 24 timmar fick man in 23 760 förhandsbeställningar. Det är sexton och en halv bil i minuten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.