Rusning efter elbilen Nissan Leaf i Norge – 100 sålda varje dag

Det råder rusning efter den nya modellen av Nissan Leaf i Norge. Just nu säljer man ungefär 100 bilar om dagen, rapporterar Anders Mamen Lund, norgechef för Nissan till norska Broom.

Målet är att bli Norges mest sålda elbil. Och Nissan är på god väg. Förra året toppade Volkswagen e-Golf följt av BMW i3 statistiken. Volkswagen sålde du 12 000 e-Golf, vilket blir ungefär 30 bilar om dagen.

Nissans just nu, 100 bilar om dagen, tyder på en eventuell succé, även om det också funnits ett uppdämt behov inför försäljningsstarten av den nya modellen. Andra ”folk”-elbilar som inväntas är också Tesla Model 3 och Hyundai Kona som ska börja säljas senare under året.

Andra tal i Sverige.

I Sverige har knappt försäljning av Nissan Leaf kommit igång på samma sätt. Den bilen som står för största beståndsökningen i Sverige just nu är Renault Zoe. Följt av BMW i3 och Volkswagen e-Golf.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.