Rusning efter elbilsbonus i Italien – ansökan stoppades efter 9 timmar

Italien har i omgångar haft en klimatbonus för den som köper en elbil. Vid årsskiftet tog pengarna slut och Italien valde att pausa bonusen. I veckan har man återigen öppnat upp systemet för Ecobonus där köpare av elbilar har kunnat ansökan om sin bonus. Men det blev kortvarigt.

På mindre än nio timmar från öppnandet av ansökningsystemet har de allokerade pengarna på 201 042 172 euro tagit slut, skriver italienska Rainews. Myndigheten valde då att återigen stänga ner systemet.

– Med denna incitamentsplan stöttar vi familjer att köpa en miljövänlig bil genom att förnya bilparken och samtidigt stimulera nationell produktion. Det är en Italienplan, för familjer och för italienskt arbete, skrev Adolfo Urso, Italiens minister för industri och produktion, på X.

Hushåll kunde få upp till 13 750 euro i stöd, men då gäller det att hushållets inkomst inte är för hög, samt att man skrotar en äldre bil med förbränningsmotor. Bara för ett inköp av en elbil är man berättigad upp till 6000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.