Robusta SUV:en Mercedes G-klass kommer som elbil

Den robusta terrängbilen Mercedes G-klass kommer som elbil. Det bekräftades av Daimlers Vd Ola Kallenius under ett evenemang i Berlin i slutet på förra veckan. Det var Sascha Pallenberg, chef för teknisk transformering hos Daimler som citerat sin chef.

I samband med evenemanget berättade man också att det fanns planer på att skrota modellen helt och hållet, i takt med att Mercedes övergår till eldrivna plattformar. Men att man sedan vände i beslutet och såg att den klassiska modellen kunde ha potential även som elbil.

https://twitter.com/sascha_p/status/1192551741369176064

Sedan tidigare har Arnold Schwarzenegger en Mercedes G-klass specialombyggd till elbil.

https://www.youtube.com/watch?v=1y4evYuPGgk

Några närmare detaljer finns inte just nu. Vi får helt enkelt invänta och ser när Mercedes väljer att berätta mer. Mercedes är i fullfärd med att lansera flera olika elbilar de kommande åren och i takt med att man skrotar förbränningsmotorn.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.