Rivian visar upp sin eldrivna pickup i ny video

Elbilstillverkaren Rivian visar upp en ny reklamvideo på elbilen och pickupen Rivian R1T. I reklamfilmen ser vi en campingutrustad Rivian med tält på flaket tar ut två vänner på ett äventyr i vildmarken.

Vi får också en titt på hur man kan nyttja det avancerade utdragbara förvaringssystemet som elbilen är utrustad med. Förvaringssystemet skapar en perfekt arbetsyta. En briljant finess som i vår mening gör pickupen, utöver sin elektrifiering och prestanda, tillräckligt unik för att Rivian faktiskt kommer lyckas att etablera sig.

Se filmen nedan:

Det är fler som tror på Rivian. Både Amazon och Ford har investerat miljardbelopp i bolaget. Amazon ser en möjlighet att använda Rivian för sina egna varutransporter. Ford investerade i utbyte mot hjälp med att elektrifiera sin egna bilflotta.

Den elektriska pickupen Rivian R1T kommer ha ett startpris från $69 000 och R1S SUV som följer kommer kosta från $72 500. Bilarna förväntas ha en räckvidd på 640 km, och var utrustad med ett batteri på 180 kWh. 0-100km/h ska ske på runt tre sekunder. Vattentät upp till 90 cm och lastkapacitet på upp till 4,9 ton är också med i specifikationslista. Förväntad leverans till kunder är i slutet på 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.